« Takaisin

Dahlström/Teräsvirta: Kasvatus on taidetta



Steinerkoulu on maailman ensimmäinen yhtenäiskoulu, joka viettää kansainvälisesti 95. juhlavuottaan tänä vuonna ja kansallisesti 60-vuotissyntymäpäiviään ensi vuonna. Näiden merkkivuosien taitteessa ilmestyy maamme ensimmäinen laaja esittely steinerpedagogiikan ydinkohdista Osuuskunta Ciriksen kustantamana.

Tiedollisen opetuksen ohella steinerkoulun tavoitteena on tukea sitä, että oppilaat voivat löytää kokonaispersoonallisuutensa voimavarat. Sen myötä opetus nähdään luovana prosessina ja opettaja opetustaiteilijana. Tällä tarkoitetaan sitä, että opettaja muuntaa opetuksensa eläväksi, koskettavaksi ja merkitykselliseksi, sanalla sanoen opetustaiteeksi.

Kirjan kirjoittajat Marja Dahlström ja Marikki Teräsvirta ovat kaksi kokenutta ja näkemyksellistä steinerkoulun opettajaa. He kuvaavat oman kokemuksensa ja työnsä perustalta steinerpedagogiikan ydinkohtia tutkivalla ja omakohtaisella otteella. Modernissa teknistyneessä ajassamme he puolustavat erityisesti taiteen ja taiteellisen lähestymistavan tärkeyttä pedagogiikalle ja didaktiikalle.

Tuote: k1649

Hinta:28.00 €